Gasslangen en leidingen

De gasslang is een modern flexibel element voor het fornuis, waarmee u het kookoppervlak op een handige afstand van de gasleiding kunt installeren. Het product voldoet aan alle veiligheidsnormen en is comfortabeler in gebruik dan stalen buizen.

Basiskenmerken van gasslangen

Het apparaat voor het aansluiten van het gasfornuis op het gastoevoersysteem lijkt op waterslangen. Het belangrijkste verschil is een speciale witte of gele markering, die het beoogde doel van het product aangeeft. Ook is de slang uitgerust met een paronite-pakking, die wordt gebruikt om de flensverbinding af te dichten en die verantwoordelijk is voor de veiligheid van het gebruik ervan.

Bij de vervaardiging van gasslangen worden verschillende soorten materiaal gebruikt, die hun operationele kenmerken beïnvloeden. Classificatie van producten afhankelijk van de basis:

- Zuurstof - hebben een soortgelijk ontwerp als autoslangen, die bestand zijn tegen een druk tot 20 atmosfeer. Gepresenteerd in een breed scala aan diameters en lengtes, zijn ze betaalbaar en eenvoudig te installeren.
- Rubber geweven - gemaakt van textieldraad in plaats van koord, vanwege de korte levensduur zijn ze meer geschikt voor het verbinden van platen met gasflessen, met een lage gebruiksfrequentie.
- Met rubber versterkt - drielaagse producten bestaande uit een polymeerlaag, gevulkaniseerd rubber en een buitenste zweep gemaakt van stalen draden. Dit ontwerp biedt maximale sterkte, betrouwbaarheid en weerstand tegen externe schade.
- Versterkte PVC-hulzen - bestaan ook uit drie lagen - een bovenste en een onderste van polyvinylchloride, en daartussen een gegoten versterkend gaas. Ze zijn geschikt voor verschillende brandbare mengsels en geleiden geen elektriciteit, waardoor u het diëlektricum kunt missen.
- Balg - lijkt uiterlijk op een gegolfde buis in vier varianten. Ze hebben een esthetisch uiterlijk, een hoog veiligheidsniveau en een minimale kans op gaslekkage.

Om te begrijpen welk type slang moet worden gebruikt voor gastoevoer, is het de moeite waard om rekening te houden met de eigenaardigheden van het gebruik van het kookoppervlak en de locatie ervan. Je moet ook letten op de aanbevelingen van gasdiensten.

Welke criteria zijn belangrijk bij het kiezen van een slang

Bij het kiezen van een slang voor een gasfornuis, is het noodzakelijk om het proces met alle verantwoordelijkheid te benaderen - het behoud van het huis en het leven van al zijn bewoners hangt ervan af. De lijst met parameters die moeten worden geëvalueerd voordat het product wordt gekocht, omvat:

- de lengte van de slang - moet met een marge zijn voor een kleine doorbuiging, waardoor u de plaat gemakkelijk kunt verwijderen tijdens de montage;
- het type en de diameter van de verbinding en de compatibiliteit ervan met de schroefdraad van de plaat en de gasleiding;
- verbindingsmateriaal - laat geen contact toe tussen geel en wit metaal;
- de locatie van de uitlaat op de plaat - het is beter dat deze hoekig is, om te voorkomen dat de slang knikt;
- de diameter van de dwarsdoorsnede van het product mag niet kleiner zijn dan 1 cm.

In een situatie waarin de gasslang in aanraking komt met huishoudelijke elektrische apparatuur - een vaatwasser en wasmachine of een magnetron - is het noodzakelijk om voor isolatie te zorgen. Het is beter om de voorkeur te geven aan producten met hoge operationele eigenschappen, gecombineerd met een esthetisch uiterlijk, omdat ze in de meeste gevallen zichtbaar zullen zijn in het interieur van de keuken.

De catalogus van onze online winkel presenteert gasslangen van PVC en roestvrij staal. Er zijn ook apparaten voor het aansluiten van water, pompstations, mixers, wasmachines en vaatwassers.

Filteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

19 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. TULE 8 MM GLAD SNELKOPPELING
  Special Price € 3,95 Normale prijs € 4,15
 2. Schuifslangpilaar 8mm
  Special Price € 3,63 Normale prijs € 3,81
 3. Wartel staal 8mm (3 stuks)
  Special Price € 2,80 Normale prijs € 2,94
 4. HAAKSE KNELKOPPELING MESSING
  Special Price € 8,47 Normale prijs € 13,39
 5. Slangpilaar recht
  Special Price € 3,75 Normale prijs € 5,41
 6. Versterkingsbusje
  Special Price € 4,76 Normale prijs € 6,93
 7. Gasdistributieblokken 3-weg TRUMA
  Special Price € 69,35 Normale prijs € 75,92
Tonen als Foto-tabel Lijst

19 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren