pH

Wat is de pH waarde van een zwembad?

De pH waarde van een zwembad is een belangrijke factor als het gaat om het verzekeren van een gezonde zwemervaring. De pH waarde van een zwembad is een maatstaf voor hoe zuur of basisch het water is. Met andere woorden, het meet de zuurgraad of alkaliteit van het water. Een goede pH waarde is het belangrijkste onderdeel van een gezond zwembad.

Het bepalen van de pH waarde

Om de juiste pH waarde in een zwembad te bepalen, is het noodzakelijk om een pH tester te gebruiken. Deze test strips of digitale pH meters kunnen worden gebruikt om de pH waarde van het water te bepalen. Met de test strips kunt u de pH waarde bepalen door een paar druppels van het monsterwater te mengen, waarna u de resulterende kleur op de strip kunt lezen.

De optimale pH waarde

De optimale pH waarde voor zwembadwater is 7,4. Een waarde die hoger is dan 7,4 kan irritatie van de ogen, slijmvliezen en huid veroorzaken, terwijl een waarde die lager is dan 7,4 kan leiden tot corrosie van het zwembadmateriaal. Om de pH waarde op het juiste niveau te houden, zijn er verschillende producten verkrijgbaar, zoals pH-verhogers en pH-verlagers.

Producten voor het regelen van de pH waarde

Er zijn verschillende producten verkrijgbaar voor het regelen van de pH waarde in een zwembad. De meest voorkomende producten zijn pH-verhogers, zoals zoutzuur, kaliumhydroxide, kaliumcarbonaat en trisodiumfosfaat. Deze producten worden gebruikt om de pH waarde te verhogen, wat betekent dat het water minder zuur wordt.

Aan de andere kant zijn er ook producten verkrijgbaar voor het verlagen van de pH waarde, zoals citroenzuur, azijnzuur en fosforzuur. Deze producten worden gebruikt om de pH waarde te verlagen, wat betekent dat het water meer zuur wordt.

Conclusie

De pH waarde van een zwembad is een belangrijk onderdeel van een gezond zwembad. Om de juiste pH waarde te bepalen, is het noodzakelijk om een pH tester te gebruiken. De optimale pH waarde voor zwembadwater is 7,4. Er zijn verschillende producten verkrijgbaar voor het regelen van de pH waarde in een zwembad, waaronder pH-verhogers en pH-verlagers.

Filteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren